Jak sklepy powinny dbać o świeżość produktów?

O jakości artykułów spożywczych mówimy nie tylko w kontekście ich składu czy też źródła pochodzenia. Równie duże znaczenie ma ich świeżość, na którą wpływają odpowiednie warunki przechowywania. Co powinno znaleźć się na wyposażeniu sklepu, by oferowane w nim produkty jak najdłużej zachowywały swoje właściwości?

Najważniejsze urządzenia

Podstawowe wyposażenie sklepów spożywczych stanowią chłodziarki i zamrażarki. Nie tylko zapewniają one odpowiednią temperaturę przechowywania, ale, jeżeli zaprojektowane są w formie witryn czy regałów,  pozwalają w ciekawy sposób wyeksponować oferowane produkty. Żaden sklep spożywczy nie może też obejść się bez urządzeń do pakowania próżniowego – zapakowane w ten sposób produkty znacznie dłużej nadają się do spożycia, zachowując przy tym swoje właściwości smakowe i odżywcze. Warto pamiętać, że świeżość oferowanych produktów jest jednym z decydujących czynników przy wyborze sklepu spożywczego przez konsumentów.

Autor postu: Multi Wiedza

Multi-Wiedza to portal, który skupia w jednym miejscu najciekawsze i najważniejsze dla Ciebie informacje związane z życiem i codziennymi sprawami.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

5 × 5 =